Hennie deelde haar ervaringen met de Kippiepan XL op haar blog!

Hennie schrijft voor de website tutje.nl. Ze schrijft over alles en deelt alles wat het leven leuk maakt. Zij vond dat de Kippiepan hier zeker tussen hoorde te staan, vandaar dat zij ons mailde. We spraken af dat zij de snackpan XL zou testen. Deze kon worden afgehaald bij de winkel bij haar in de buurt: Kippie Hoogezand. Hieronder lees je de review van Hennie!

Bloggen over de snackpan XL

Waar Nederland en masse op de gezonde toer gaat, ben ik nog steeds a sucker for snacken. Natuurlijk, niet teveel en alles met mate *vingers kruislings achter rug houdt*, maar mij kun je niet blijer maken dan met een goede snack. Serieus. Kan ik me dagen op verheugen. In dat kader testte ik afgelopen weekend een Kippiepan XL van Kippie en dat is net zo lekker als dat het klinkt.

Kip

Mijn liefde voor kip is groot. Mager, licht verteerbaar en je kunt er een compleet afvalplan omheen bouwen, als je het goed aanpakt. Je kunt je dus voorstellen dat ik best wel voordelen zag toen dochter Nien op haar 13e dikke verkering kreeg met de zoon van de plaatselijke poelier. Buiten het feit dat het een schat van een jongen was, waren er uiteraard nog een aantal culinaire positieve neveneffecten, zullen we maar zeggen. Ik zag het wel zitten. De kalverliefde hield helaas geen stand. Maar mijn kipliefde bleef overeind.

Kippie

Woorden als kippie zijn eigenlijk zo fout dat het weer goed is. Kippie bestaat al heel wat jaren, maar het bestaan ervan was mij tot voor kort onbekend. Wat een wonder is, gezien mijn hierboven beschreven voorliefde voor kip. De winkels van Kippie zitten door het hele land verspreid, maar het merendeel van de vestigingen bevindt zich in het Westen. Maar! In het Noorden kunnen we ook van Kippie genieten, want er zit een filiaal in Hoogezand. Kippie staat bekend om de verse producten, maar het succesnummer van deze gevederde keten is toch wel de Kippiepan.

foto Placeholder
foto Placeholder
foto Placeholder

Kippiepan

De Kippiepan is een pan gevuld met verschillende kipsnacks en deze wordt kant en klaar geleverd, zodat je het kunt opwarmen op het door jou gewenste moment. Er zijn ook andere varianten van de snackpan, met bijvoorbeeld spareribs, maar Kippie focust zich voornamelijk op kip. Je verwacht het niet, hè.

Kippiepan XL

Kippiepannen zijn in een aantal varianten te bestellen. Ik mocht de Kippiepan XL testen, wat betekent dat ik een pan met 90 snacks kon halen. Halloooo. Veel! Het was jammer dat we het weekend ervoor net de verjaardagen van man en dochter hadden gevierd, want dit was natuurlijk een ideale gelegenheid geweest.
De snackpannen worden geleverd in een pan die je alleen maar hoeft in te pluggen in het stopcontact. Er zitten een aantal standen op, waarbij wordt geadviseerd om de pan een half uurtje op stand 2 te zetten, onder af en toe omscheppen.
Bij de ervaringen had ik al gelezen dat dit iets langer kon duren. Ik denk dat dit te maken heeft met de aluminium schaal waarin de snacks heerlijk gemarineerd liggen te zijn. Na een half uurtje op stand 2 heb ik de stand opgeschroefd naar 3, waarna het aanzienlijk sneller ging. Haast hadden we niet, want: weekend, baby.
Nogmaals: de hoeveelheid inhoud is echt enorm. Hier kun je een weeshuis mee voeren. Kluifjes, saté’, wings, hotwings en balletjes. En van alles (heerlijk) veel.
Als de snacks eenmaal op temperatuur zijn, is het een kwestie van de pan op stand 1 zetten en konden we eindelijk gaan doen waar we zo naar uitkeken en waar onze neuzen ons al meer dan een half uur mee zaten te tergen, want het rook zo ongelooflijk lekker: ETEN!

Conclusie

Gesmuld dat we hebben. Niet normaal. Het vlees was heerlijk mals, dito gekruid en om je vingers bij af te likken. Wat niet ondenkbaar is met kluifjes. De Kippiepan is een leuke en lekkere afwisseling qua happerij op verjaardagen en feestjes. Ik durf er om te wedden dat de pan in no time leeg is. Met de minste moeite heb je iets lekkers op tafel gezet, want je hoeft de pan alleen maar aan te zetten; hij redt zichzelf wel – op een paar keer omscheppen na. De pan moet uiteraard wel weer terug, maar mocht je daar geen zin in hebben; de schalen zijn ook zonder pan te verkrijgen, dan hoef je het enkel op te warmen in de oven. De Kippiepan is nu al een begrip hier in huis en zéker voor herhaling vatbaar.
Een Kippiepan XL kost € 29,95 en is ook in een aantal andere varianten te verkrijgen. Had jij al wel eens van Kippie gehoord?