Mensen beoordelen ons met een 4,9/5

Kippie gaat thuisbezorgen met drones!

Kant-en-klaarmaaltijden thuisbezorgen per drone, franchiseorganisatie Kippie introduceert deze noviteit vanaf het voorjaar 2018. ‘Wij bezorgen binnen twee uur warme hapjes bij de mensen thuis!’, vertelt Milan Soekhai namens de firma Kippie.

Leestijd: 2 min Gepubliceerd: meer dan 6 jaar geleden
Dronebezorging van de Kippiepan

In het afgelopen jaar testte Kippie in het diepste geheim met de bezorgdrone. Deze testdrone is speciaal voor de Nederlandse franchiseketen geüpgraded met sterkere motoren en een nieuwe accu. Kippie start in beginsel alleen met het drone-bezorgen van haar populaire Kippiepan.

Enorm veel tijdwinst

‘Allereerst plaats de klant een bestelling via onze website. Op ons DC in Poeldijk zien wij alle bestellingen binnenkomen. Op de gewenste leverdag plaatsen de dronepiloten de bestelde Kippiepan in de kooi van de drone. De drones vertrekken vanuit ons distributiecentrum in Poeldijk. Met slechts één druk op de knop bezorgt de drone, via een volledig geautomatiseerd systeem, de pan op het juiste adres’, vertelt Milan enthousiast. Na de bezorging keert de drone terug naar de startlocatie.

De bezorgdrones kunnen maximaal 5 kilo vervoeren en 1,5 uur onafgebroken vliegen. ‘Binnen 2 uur kunnen we onze klanten in heel Nederland van een Kippiepan voorzien, met uitzondering van de Waddeneilanden. Op deze innovatieve wijze kunnen wij onze klanten veel sneller bedienen in vergelijking met de reguliere pakketpost.’

Ontheffing Nederlands luchtruim

Tot dusver was in Nederland deze nieuwe vorm van bezorging niet toegestaan. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaf Kippie vorig jaar echter de ruimte om de bezorgdrone te testen. Nadat deze testen succesvol en veilig bleken, ontving Kippie als eerste commerciële organisatie de ontheffing van het ILT om vanaf dit voorjaar in het Nederlandse luchtruim te vliegen met bezorgdrones. Milan: ‘We starten voorzichtig, met 10 drones. Onze plannen zijn om al snel uit te breiden naar 30 drones!’

Voor zover bekend is Kippie in Nederland de eerste organisatie die op een dergelijke wijze met bezorgdrones werkt. Kippie is een groeiende, landelijk opererende franchiseketen met 47 winkelvestigingen die zich met kwalitatieve, gegrilde kipproducten en -maaltijden richt op de consumentenmarkt.

Bekijk hier de promotie video!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en acties!