Kippie introduceert BierKippie

woensdag 31 maart 2021 WADDINXVEEN – We kennen het misschien allemaal wel: in de zomer een hele kip met een blik bier grillen op de barbecue. Die trend zag Kippie ook. Om daarop in te spelen bedachten zij ‘BierKippie’. Maar hoe werkt dat dan precies?

Aan het woord is Sanne Hofman, projectmanager bij Kippie “Al jaren zagen wij de vraag naar Bierkip groeien. Het is een echte trend, kip met een blik bier op de barbecue. Dat kost allemaal een hoop tijd en je bent ook nog eens afhankelijk van het weer. Daar spelen wij met ons BierKippie op in!”

Op zoek naar de juiste brouwer
De zoektocht ging van start. Kippie ging op zoek naar een lekker biertje, dat goed smaakt in combinatie met de kip. “Uiteindelijk zijn wij bij brouwerij Brouwersnös in de achterhoek terecht gekomen” vertelt Sanne Hofman.
“Wij maken verschillende bieren en hebben veel moeten testen om te bekijken welk bier het meest tot zijn recht komt. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een vier granen blond bier.” vertelt Jos Oostendorp, bierleiding bij brouwerij Brouwersnös.

Kant-en-klaar BierKippie
Op het hoofdkantoor van Kippie, in de speciale productie ruimte, worden de kippen geïnjecteerd met het bier. Daarna worden deze kippen uitgeleverd aan alle winkels. In de winkels wordt de laatste hand aan BierKippie gelegd. De kippen worden in de winkel gekruid en gegrild zodat de consument deze kant-en-klaar meer naar huis kan nemen. Thuis hoef je jouw BierKippie alleen nog even op te warmen in de magnetron, oven of op de barbecue.
De BierKippies zijn vanaf morgen verkrijgbaar in alle vestigingen van Kippie. “Kom er gerust een halen of proef wat in de winkel. Je moet jezelf wel legitimeren, want een BierKippie wordt niet aan personen onder de 18 jaar verkocht” vertelt Sanne.